torstai 10. maaliskuuta 2016

Puhe siskolleni 31.5.2014

Tykkään pitää puheita tärkeissä juhlissa. Pidän tietenkin puheiden kirjoittamisesta, mutta myös niiden lausumisesta juhlissa. Se on minun tapani kertoa että välitän ja juhlistan. Se on minun tapani kertoa, että juhlalla on myös minulle suuri merkitys, kun saan kunnian olla siinä osallisena. Itsessään puhetilanne jännittää melkein aina. Vaikka olen saanut vain hyvää palautetta puheistani, jännittää ihmisten katseet ja ajatukset minua silti kovin paljon. Saan aika usein porukkaa itkemään puheillani, eikä hanojen aukeaminen juhlissa ole enää lähipiirilleni suuri yllätys. Kirjoitan myös runoja. Ajattelinkin aina välillä kirjoittaa tänne blogin puolelle puheita sekä runoja, koska ne ovat tärkeitä minulle. Seuraavan puheen pidin siskoni valmistujaisissa (joissa juhlimme myös hänen syntymäpäiviään) noin kaksi vuotta sitten.
 
"Kerron nyt muutaman sanan Lindasta.
 
Ensinnäkin, synonyymisanakirjassa sinun nimesi kohdalla pitäisi lukea rohkea, uskollinen, lojaali, pitkäjänteinen, upea, temperamenttinen ja kaunis. Nämä sanat olivat vain ensimmäisiä, jotka tulivat mieleen ja nämäkin ovat vain murto-osa kaikesta siitä, mitä sinä olet.
 
Sinä olet 20-vuotias ja sinulla on ammatti. Voisiko isosisko enää ylpeämpi olla?
 
Sinun virallinen valmistujaispäivä oli eilen, mutta totuus on, että nämä viimeiset kolme vuotta ovat tehneet sinusta sen, mitä sinä olet tänään - nyt - tässä hetkessä. Kun sinä menit Axxellin parturi-kampaaja linjalle Karjaalle haastatteluun, hurmasit opettajan sinun asenteella. Se ei tullut yllätyksenä naiselta, jonka pelkkä läsnäolo saa huoneessa kellot pysähtymään ja silmät ihmisten päässä pyörimään. Se kaikki on itsevarmuuden, innokkuuden ja sanavalmiuden ansiota. Kyllä sitä kuuluisaa pilkettä silmäkulmassa löytyy myös ja paljon.
Tällä sinun kolmevuotisella matkallasi sinä et ole ainoastaan pitänyt silmiä ja korvia auki, vaan myös sinun sydämesi. Se, jos mikä, on tärkein elämän koulussa. Siellä sinä pidät sinun ystävät, muistot ja opit visusti mukana minne ikinä elämässä päätätkään tähdätä.
 
Koko tähänastisen elämäsi olet pitänyt periaatteistasi kiinni sekä ollut uskollinen itseäsi kohtaan ja siitä saa olla todella ylpeä.
 
Linda, sinä olet hyvä esimerkki siitä, kun löytää oman juttunsa, elämä kantaa ja asiat järjestyvät. Jopa niiden nuoruusvuosien hommien jälkeen, kun viinipullokin kerran joutui vääriin käsiin, yhden
hulivilin luulleen piilottaneen sen hyvin. Se vain on niin, että nekin asiat on koettava.
 
Olet tehnyt paljon töitä sinun unelman saavuttamiseksi. Ja kun Linda tekee, Linda tekee sata lasissa tai ei ollenkaan. Se ei ehkä aina ole tuntunut työläältä, sillä se mitä sinä teet, on sinusta hauskaa. Mikä olisikaan parempaa. Meidän suvussa tuttu "huomenna si"-syndrooma ja lause ei tunne sinun nimeä, sinä et elä sen mukaisesti. Se on todella ihailtava piirre.
 
Sinä olet rohkein tuntemani ihminen ja tulet vaikuttamaan monen ihmisen elämään sekä tekemään hienoja asioita sinun polullasi unelmien tähtiin.
 
Olen iloinen, että juuri sinä olet minun siskoni.
Tämä päivä on niin sinun. Nauti!
ONNEA!"

2 kommenttia:

  1. Kaunis puhe, hyvin on sanat sulla hallussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vilpittömästi päivääni piristäneestä kehusta! :) Puheita tullaan täällä näkemään lisää lähitulevaisuudessa! :)

      Poista